Çağın yerli ve milli teknolojik yeniliklerini yakından takip ederek kullanan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, makine gücünü kullanarak zamanın yanı sıra ekonomik olarak büyük avantajlar elde ettiklerini anlattı. Amaçlarının daha yeşil bir Gaziantep ve Şehitkamil oluşturmak olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu, bu bağlamda gerekli gördükleri adımları sırasıyla attıklarını söyledi.
Göreve başladıkları dönemde belediyenin kullandığı çiçek ve bitki türlerini ihale yoluyla alındığını anımsatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, inşa ettikleri Peyzaj Bitkileri Üretim Serası ile çiçek ve bitki türlerini kurdukları serada yetiştirdiklerini kaydetti.
Seranın 11 bin 630 metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Başkan Fadıloğlu; 6 tünel, 638 masadan oluşan serada havalandırma, ısıtma, sulama ve gübreleme işlemlerinin tam otomatik bir sistemle yapıldığı bilgisini verdi.
YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLERİN HALKA SATIŞI DA YAPILIYOR
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:
“Aydınlar Mahallesi’nde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Bitkileri Üretim Serasını 2016’da inşa ettik. Toplam 11 bin 630 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilen birimimizin kapalı alanı 6 bin 400 metrekaredir. Sera alanımızda bitki yetiştirme, koruma ve üretim bölümleri bulunmaktadır. 6 bin metrekare alan üzerine kurulu olan 6 tünel, 638 masadan oluşan seramızda tamamen otomasyon ile yönetilen; havalandırma, ısıtma, soğutma, gübreleme sistemiyle üretim yapılmaktadır. Türkiye’de imal edilen bir makineyle birlikte günlük 200 bin tohumu direkt toprakla buluşturacak bir imkana kavuştuk. Peyzaj Bitkileri Üretim Seramızda günlük yaklaşık 200 bin tohumun ekilebildiği, yeşertilebildiği ve ondan sonra da sahalara sürülebildiği bir kapasite oluşturduk. Bu şekilde hem ekonomik bir değer elde etmiş olduk hem de yemyeşil, rengarenk bir Gaziantep’i, Şehitkamil’i milletimizin hizmetine sunma imkanı bulmuş olduk. Bu serada her yıl mevsimlik çiçekler, çalılar ve bitki türleri yetiştirilmekte olup üretilen bitkiler mevsimine göre düzenli olarak parklarımızda kullanılmaktadır. Mevsimlik bitkilerde yüzde 63, çalılarda yüzde 78 tasarruf sağladık. Ayrıca yetiştirilen ürünler bitki satış merkezinde de halka satışa sunulmaktadır.”
Bir Yorum Bırakın