Tekstil Ve Hazır Giyim Sektörünün Kalbi Gaziantep’te Atacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Moda Gaziantep Fuarı, 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında; ekonomide yüksek katma değer oluşturan ve teknolojisini sürekli geliştiren tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren lider firmalar ile sektör profesyonellerini bir araya getirecek.
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
12 Aralık 2023 10:31
Güncelleme
12 Aralık 2023 10:31


 

Fuara 61 ülkeden 10 bini aşkın ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından ikincisi organize edilen MODA Gaziantep Fuarı 19 Aralık 2023 tarihinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. 22 Aralık tarihine kadar sürecek olan fuar; Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği iş birliği ve Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından destekleniyor. MODA Gaziantep Fuarı, aracıyı aradan kaldırarak, daha kaliteli ve ucuz üretim yaptırmak isteyenleri, asıl üreticiler ile direkt olarak tanışmak isteyenleri bir araya getiriyor.

Bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makinelerinin sergileneceği fuara, ağırlıklı olarak Rusya başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılması öngörülüyor.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü,Gaziantep’te ikinci kez gerçekleştireceğimiz Moda Gaziantep fuarımızda; 14 bin metrekare kapalı alanda çocuk, kadın ve erkek hazır giyim üreticileri başta olmak üzere; kumaş üreticisi firmalarımızı ve yan sanayileri olmak üzere 110 katılımcı firmayı ağırlamayı hedefliyoruz. Katılımcı firmalarımızı 61 ülkeden 20 bini aşkın yurt dışı alım heyeti ve binlerce profesyonel ziyaretçi ile buluşturacağız” dedi.

Gaziantep’te tekstil ve hazır giyim sektörünün üretim, ihracat ve istihdamdaki potansiyelinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi; ‘’ Şehrimiz ve bölgemiz adına vazgeçilmez sektörlerin başında gelen tekstil sektörü için bu fuarların düzenlenmesi çok kıymetli. Bu nokta da GSO olarak yürüttüğümüz çalışmalarla, kümelenme başta olmak üzere sektörümüze değer katmak adına hayata geçirdiğimiz projelere aralıksız devam ediyoruz’’ dedi.

Firmaların katma değerli ürünler üreterek uluslararası pazarlarda yerlerini alabilmeleri için emin adımlarla ilerlemesi ve üretimde devamlılığı sağlaması gerekli diyen Ünverdi, ‘’Tekstil ve hazır giyim sektöründeki üretici firmalar ne kadar yenilikçi üretime yönelirse o kadar marka oluşacağına ve ihracattaki paylarının yukarıya doğru gideceğine eminim. Bu noktada bu önemli fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ediyor, fuarın sektöre, bölgeye ve Gaziantep'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl yüzde 100 doluluk oranı ile açılan fuara 159 üretici katılmıştı. 65 ülkeden alım heyetlerinin ağırlandığı Fuarda; bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makineleri sergileniyor. 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenecek fuarın, sektöre önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Fuar, dört gün boyunca 10.00-18.30 saatleri arasında, son gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.  

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.827, yurt dışında ise 39 ülkede 200 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 337 bin 913 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 67 milyon 133 bin 226 ziyaretçiyi ağırladı.  Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 6 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor. 

 

 

Kaynak : Bülten

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

BAŞKAN UMUT YILMAZ’DAN AŞURE VE DONDURMA İKRAMI

BAŞKAN FATMA ŞAHİN, 250 ÇİFTİN NİKAHINI KIYDI

hayvanseverleri bekliyor!

DÖNÜŞÜM, KURUM KÜLTÜRÜMÜZ OLMALI

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

GTO’DAN “BİLGİ GÜVENLİĞİ” SEMİNERİ

UDMA, 16 AYDA 31 BİNİ AŞKIN MİSAFİR AĞIRLADI!

Kalp yetmezliğine doğal by-pass

Gaziantep Adliyesi'nde büyük değişim

Belediye Başkanı Doğan’ın Ankara temasları

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

-BAŞKAN ŞAHİN CENEVRE’DE…

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

Enflasyon rakamları açıklandı

Nöbetçi Eczaneler

21 Kasım 2024 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler