GAÜN Göç Enstitüsü ile SGDD-ASAM tarafından düzenlenen etkinlikte, göçmen kadınların ürettikleri el işleri satışa sunuldu. Kermeste, makrome çantalar, örme motifler, dikiş, takı ve örgü teknikleriyle hazırlanan ürünler ve yöresel yemekler yer aldı.
Kermeste göçmen kadınlarla bir araya gelen GAÜN Göç Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Karataş, göçmenliğin bir mağduriyet durumu olduğunu söyleyerek, “Buradaki amacımız göçmen kadınların kendi ürünlerini satıp kendilerini ifade edecekleri bir alan yaratmaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
SGDD-ASAM Toplum Mobilizasyon Sorumlusu Şevval Falay ise “Göçmenler günü kapsamında buraya gelen göçmen kadınların sosyal entegresini artırabilmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Göçmen kadınlar hem ürünlerini sattılar hem de yöresel yemeklerin tanıtımını yaptılar.” diye konuştu.

Galatasaray
Fenarbahçe
Samsunspor
Beşiktaş
Başakşehir
Eyüpspor
Göztepe
Trabzonspor
Kasımpaşa
Konyaspor
Antalyaspor
Gaziantep FK
Kayserispor
Rizespor
Alanyaspor
Sivasspor
Bodrum FK
Hatayspor
Adana Demir
Kocaelispor
Gençlerbirliği
F. Karagümrük
İstanbulspor
Erzurumspor FK
Bandırmaspor
Iğdır F.K
Boluspor
Amed Sportif F.
Çorum Fk
Ümraniyespor
Erokspor
A. Keçiörengücü
Pendikspor
Sakaryaspor
Ankaragücü
Manisa FK
Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın