SEVDA KARACA SOKAK HAYVANLARI İÇİN KONUŞTU: “SİZİN İÇİN CANLILAR SERMAYENİN ÇIKARINA HİZMET EDERSE DEĞERLİ”

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, sahipsiz hayvanları öldürmenin yolunu açan yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda söz aldı. Karaca karşı çıktığı yasa teklifine ilişkin “Sokak hayvanlarını, endüstriyel üretim sonucu değer kazanan ‘sahipli’ hayvanların bir sapması, arızası olarak değerlendiriyorsunuz” dedi.
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
30 Temmuz 2024 10:02
Güncelleme
30 Temmuz 2024 10:02


Yasa teklifiyle AKP’nin bir kez daha “kendi koyduğu yasaları bile uygulamadığının” görüldüğünü belirten Karaca asıl sorumluların yasayı uygulamayanlar olduğunu söyledi. İletişim Başkanlığı eliyle yürütülen kirli bir operasyon olarak niteleyen Karaca “Tehdit ve güvensizlik atmosferi yaratarak, uydurma rakamlarla, bilimle ilgisi olmayan yalan yanlış argümanlarla, trol operasyonlarıyla halkı bu vahşi çözümsüzlüğe ikna etme derdindesiniz. Yasayı uygulamadığınızı, hayvanları kısırlaştırmadığınızı, sorunun asıl sorumlusu olduğunuzu, bedelini canla ödetmek istediğinizi gizlemeye çalışıyorsunuz.” dedi.  

Anadolu Ajansı’nın kuduz vakaları arttı” diye manşetler attığını ve temaslıların kuduz olarak gösterildiğini ifade eden Karaca AKP’lilere dönerek “Burada grup başkan vekiliniz aynı çarpıtmayı defaatle itiraf etti. Yahu sizin kendi Sağlık Bakanlığınız sizi yalanlıyor, diyor ki son iki yıldır kuduz vakası sadece iki. Son 10 yılda en yüksek rakam 2014te dört vaka! Gerçeği siz de bal gibi biliyorsunuz!” sözlerini kullandı.

‘KATLİAM ÇABALARINIZ SONUÇSUZ KALMAYA MAHKÛM’

Hayvanlar için kullanılan “Başıboş, saldırgan, hastalıklı, bozuk” sıfatlarına dikkat çeken Karaca “Sokak hayvanlarını, endüstriyel üretim sonucu değer kazanan sahipli hayvanların bir sapması, arızası olarak değerlendiriyorsunuz. Sizin için canlı olan her şey ancak sermayenin çıkarına ve kârına hizmet ederse değerli. Siz satın alınacak kıymeti olmayan, kâr getirmeyen her canlının gözden çıkarılabileceğini, fazlalık, artık olarak görülüp yok edileceğini ilan ediyorsunuz. Yürüttüğünüz kirli propaganda ile canlı yaşamını savunanlara ‘tuzu kuru elitler’ diyorsunuz. Halkın doğaya ve canlılara duyduğu sevgiyi, bağlılığı küçümsüyorsunuz ama fena halde yanılıyorsunuz. Katliam çabalarınız şimdiden sonuçsuz kalmaya mahkûm.” sözleriyle eleştirdi.

Hayırsızada katliamı olarak anılan dönemden beri halkın sokakta yaşayan hayvanları savunma konusundaki mücadelesini hatırlatan Karaca “O katliamdan bugüne değişmeyen bir de ne var biliyor musunuz? Şimdi şehrin çeperine sürdüğünüz, toplama kamplarında açlığa, işkenceye, ölüme mahkûm ettiğiniz hayvanlara bakan, ekmeğini, suyunu paylaşanlar da yine şehrin çeperlerinde yaşayan emekçiler.” dedi. 1930 ve 1950'lerin gazete haberlerine işaret eden Milletvekili Karaca “Yine belediye ekiplerinin, zabıtaların elinden hayvanları alan, saklayıp koruyan, yaşatmaya çalışanlar bu ülkenin işçi ve emekçileri. Bugün, Gebze’de ellerinde ‘yasayı geri çek’ dövizleriyle Elastron Kimya işçileri ‘Bu bir insanlık suçudur’ diye bağırıyor size. Somun ekmeğini bölüp kedilerle köpeklerle paylaşan Rukiye abla sizin her birinize lanet okuyor.” dedi.

‘SİZİN İÇİN SÖMÜRÜ ÇARKINDA ÖĞÜTEMEDİĞİNİZ HER ŞEY YÜK’

Tek marjinal ve elit grubun, iktidarını tahkim etmek için yok etme” politikasına başvuran, bunu da günde beş vakit yalan söyleyerek meşrulaştırmaya çalışan iktidar olduğunu ifaden eden Karaca “Bu halkın başındaki en büyük sorun sermayeye kol kanat geren; tüm canlıları sermayenin dişlileri arasında öğüten tek adam yönetimi. Orta Vadeli Programdan 12. Kalkınma Planı'na kadar tüm programınız, canlı olan her şeyi, tekellerin hizmetine ve kârına açmak üzerine kurulu. Sizin için, canlı olan her şey ancak sömürüldüğünde değerli. Sizin için sömürü çarkında öğütemediğiniz her şey yük artık!” sözlerini kullandı.

Bu yasayı geçirmekle ormanlık ve doğal alanları yandaş kapitalistlere peşkeş çekerek devasa toplama kampları kurulacağını vurgulayan Karaca “Hayvanların katledilmesi için milyarlık ihaleler açacaksınız. Yaban hayvanlarını av turizmi adı altında yabancı diplomatlara, zengin kodamanlara kelle başı fiyat biçip ihale malı yapmaya devam edeceksiniz. Erdoğan ‘sermaye düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz’ diyor ya. Biz bu yasayı konuşurken, haklarını arayan Polonez İşçilerine emniyet müdürünüz döverek işkence etmiş, bir de ‘Sizi burada sabaha kadar döverim kimse sesini çıkaramaz’ demiş. Valinizin emriyle demiş! Emekçileri, küçücük çocukları sermayenin kulu olarak gören, göz göre göre işkence edilmelerine, öldürülmelerine yol açan zihniyet hayvanlara neler etmez? İşte bunun kanununu yapıyorsunuz.” sözlerini kullandı.

‘BU KANUN TEK ADAM İKTİDARININ ÇÖKÜŞ BELGESİDİR’

Bu kanunun, artık bu halka verecek bir şeyi kalmayan, çöküş belgesini imzalamış olan tek adam iktidarının politik bir operasyonu olarak değerlendiren Karaca “Ama nafile. Sokaklar yasayı geri çek sözleriyle çınlıyor, her evde eli böğründe insanlar sizi lanetliyor, mahallelerde insanlar kedileri köpekleri kolluyor, gözlüyor. Bu halk, halk düşmanlığınıza, can düşmanlığınıza, emek düşmanlığınıza yeter artık diyor.” dedi.

Oylanan yasanın meclisteki çoğunluğuna sırtını yaslayan iktidar tarafından çıkarılması durumunda halkın bu yasayı uygulatmayacağını belirten Karaca “Sizi de katliam kanunlarınızı da tanımıyoruz!” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

BEBEĞE AMELİYATSIZ KULAK ŞEKİLLENDİRME TEDAVİSİ

420 GÜREŞÇİ, ER MEYDANINDA TER DÖKTÜ

SANKO EĞİTİM KURUMLARI "TADIMLIK DERS" ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Gaziantep’te 5 Mobil Göç Noktası aracı hizmete başladı

MERİÇ’TEN ORTAK AKIL ÇIKIŞI

SANKO EĞİTİM KURUMLARI "TADIMLIK DERS" ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Kalp yetmezliğine doğal by-pass

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI 3. GAZİANTEP KARMASI RESİM SERGİSİ

GTO’DAN “BİLGİ GÜVENLİĞİ” SEMİNERİ

CHP’Lİ MERİÇ: “GAZİANTEP YHT PROJESİNİN DIŞ FİNANSMANI NEDEN AÇIKLANMIYOR?”

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

Enflasyon rakamları açıklandı

-BAŞKAN ŞAHİN CENEVRE’DE…

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler