GÖNDER

MERİÇ, SAĞLIKTA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 17 Nisan 2012 yılında görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekti.
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
17 Nisan 2024 16:42
Güncelleme
17 Nisan 2024 16:42
Okunma
64


 

Türkiye'de temel sorunlardan biri olan sağlıkta şiddet artmaya devam ediyor. Her geçen gün farklı bir şiddet türüyle karşılaşan sağlık çalışanları destek bekliyor. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekerek, "Dr. Ersin Arslan'ın 17 Nisan 2012 yılında görevi başındayken hastanesinde öldürülmesinin üzerinden tam 11 yıl geçti. Ne yazık ki sağlıkta şiddet sorunu hâlâ çözülmüş değil; tam tersine tırmanarak devam etti, ediyor" ifadelerini kullandı.

 

"Meriç, sağlıkta şiddetin boyutu büyüyor"

Sağlıkta şiddetin asıl nedenlerini sıralayan Meriç, Vatandaşların önemli bir kesimi hekim ve sağlık çalışanlarının hakları konusunda bilinçsiz ve duyarsız. Toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Hekim ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara karşı hukuki yaptırımlar yetersiz ve şiddet uygulayan kişiler adaletten korkmuyor. Hastane ve sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemleri yetersiz. Bu yüzden şiddetin boyutu büyüyor. Hekime yardımcı olacak hemşire, tıbbi sekreter ve diğer sağlık personellerinin sayılarının yetersizliğide vakaları artırıyor. Daha birçok neden sayabiliriz. Hiçbir sağlık çalışanlarımıza zarar gelsin istemiyoruz." dedi.

 

“İdari önlemlerin alınması gerekiyor”

İdari önlemlerin alınması gerektiğine değinen Meriç “Panik butonu, X-ray cihazları ile güvenlikli çalışma ortamları sağlanmalı. Hekimin üzerindeki iş yükü azaltılmalı. Çünkü 5 dakikada bir muayeneyle şiddet sona ermez, ermeyecek. Bir hekim günde onlarca hastaya bakıyor. Hekim o beş dakikada bir hastanın sorununu mu anlasın, şikâyetini mi dinlesin, tetkikini mi istesin ya da onların hepsini bilgisayar başında kayıt altına mı alsın?’ Hekimlerimiz mutsuz ve sorunları çok şiddetin azalması için bu sorunlar çözüme kavuşturulmalı" diye belirtti.

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

96 Okunma

Emektar'dan Şahin'e hayırlı olsun ziyareti

49 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞR. ÜYESİ PROF. DR. AKDOĞAN: -“TOPLANTILARIMIZIN DEVAMLILIĞI, GENÇ HEKİMLERİMİZİN GÖSTERDİĞİ İLGİNİN BİR SONUCUDUR”

46 Okunma

SANKO Okulları Öğrencilerinin Fırst Lego Başarısı

44 Okunma

“Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu” konulu panel

42 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

360 Okunma

İslahiye Seçimlerine itiraz

121 Okunma

Meriç’ten Seçim Açıklaması

110 Okunma

GAÜN’DE TÜRKLERDE AĞIRLIK KALDIRMA KÜLTÜRÜ EĞİTİMİ

97 Okunma

MAZBATA TÖRENİNDE GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

96 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

374 Okunma

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

297 Okunma

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

289 Okunma

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İMALAT SANAYİNİN YOL HARİTASI ANKARA’DA AÇIKLANDI

288 Okunma

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI 3. GAZİANTEP KARMASI RESİM SERGİSİ

286 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

3 Mayıs 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler