Gaziantep'te ulaşım krizi! Vatandaşlar isyan etti

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Narlıtepe, Vatan, Fırat, Perilikaya, Barak, Ocaklar, Güzelvadi, Cengiz Topel ve Beydilli Mahallelerinde oturan vatandaşlar, Şehir Hastanesi’ne direk otobüs hattı olmadığı için ulaşımda ciddi sorunlar yaşıyor. Narlıtepe Mahallesi Muhtarı Faruk Damar, bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililere seslendi.
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
21 Ağustos 2024 13:40
Güncelleme
21 Ağustos 2024 13:40


 

 Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Narlıtepe, Vatan, Fırat, Perilikaya, Barak, Ocaklar, Güzelvadi, Cengiz Topel ve Beydilli Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Şehir Hastanesi’ne ulaşmak için ciddi zorluklarla karşı karşıya. Şehir Hastanesi’ne direk otobüs hattı bulunmadığından, vatandaşlar hastaneye ulaşabilmek için iki hatta üç otobüs değiştirerek gitmek zorunda kalıyor. Bu durum, özellikle dar gelirli vatandaşlar için hem maddi hem de manevi zorluklara neden oluyor.

 

YETKİLİLER SOMUT ADIM ATMADI

 

Narlıtepe Mahallesi Muhtarı Faruk Damar, mahallelerinde yaşayanların büyük çoğunluğunun asgari ücretle geçinen dar gelirli insanlar olduğunu belirterek, "Mahallemizde oturan vatandaşlar, Şehir Hastanesi’ne gitmek için otobüs aktarmak zorunda kalıyorlar. Bu süreçte hem vakit kaybediyorlar hem de ulaşım maliyetleri yüksek oluyor. Özellikle yaşlılar, hastalar ve engelliler için bu durum daha da zorlayıcı hale geliyor. Ayrıca, sık sık otobüslerin dolu olması ve uzun süre beklemek zorunda kalınması, bu zorlukları daha da artırıyor. Yetkililere bu sorunu defalarca ilettik, ancak herhangi bir somut adım atılmadı. Vatandaşlarımızı kimsenin mağdur etmeye hakkı yok" şeklinde konuştu.

 

SAĞLIK HAKKIMIZI KİMSENİN ELİMİZDEN ALMAYA HAKKI YOK

 

Ulaşım sorunlarıyla boğuşan mahalle sakinleri ise, günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle dile getirdiler: "Gaziantep Şehir Hastanesi’ne gitmek için en az 2 otobüsle aktarma yapmak zorundayız. Bu hem zamanımızı alıyor hem de maddi olarak bizi zorluyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobüsler tıklım tıklım dolu olduğu için bazen saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Sadece bir kişinin ulaşım maliyeti 85 TL. İki kişi gitsek 170 TL’yi buluyor. Ticari taksilerde ise kilometre başı 30 TL yazıyor ve mahallemiz ile Şehir Hastanesi arası 8 kilometre, bu da gidiş-dönüş 500 TL’ye mal oluyor. Bu fiyatlar, asgari ücretle geçinen aileler için oldukça ağır. Sağlık hakkımızı kimsenin elimizden almaya hakkı yok."

 

BİZİ SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLAMAYIN

 

Mahalle sakinleri, yetkililere ve siyasetçilere seslenerek, "Bizi sadece seçim döneminde hatırlamayın. Sorunlarımızı çözün ki bir daha karşılaştığımızda başımız dik olsun" diyerek taleplerini dile getirdiler.

 

 

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Gaziantep’in yarım asırlık çınarında yıldönümü sevinci

BEBEĞE AMELİYATSIZ KULAK ŞEKİLLENDİRME TEDAVİSİ

-BAŞKAN YILMAZ, GENÇLERİ ATA’SIYLA BULUŞTURACAK

ŞAHİN: ROMA İLE NAPOLİ İLE YARIŞAN GAZİANTEP’İN DÜNYAYA SÖYLEYECEĞİ BAŞKA BİR SÖZÜ VAR

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE BAŞARILI ÖĞRENCİLER BOSNA-HERSEK’TE!

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI 3. GAZİANTEP KARMASI RESİM SERGİSİ

Kalp yetmezliğine doğal by-pass

SANKO EĞİTİM KURUMLARI "TADIMLIK DERS" ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Ak Parti Gaziantep’te adayını belirledi…

UDMA, 16 AYDA 31 BİNİ AŞKIN MİSAFİR AĞIRLADI!

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

Enflasyon rakamları açıklandı

-BAŞKAN ŞAHİN CENEVRE’DE…

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler