GÖNDER

GASKİ yağış raporunu açıkladı!

Gaziantep'te etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yeşilvadi, Çimento Kavşağı ve Karşıyaka Tüneli sular altında kalırken, Alpaslan Mahallesi'nde istinat duvarı çökmesi sonucu 3 araç zarar gördü,
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
9 Aralık 2023 12:52
Güncelleme
9 Aralık 2023 12:52
Okunma
192


 Boğaziçi Bulvarında ise yolda çökme meydana geldi.  GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yağış Raporu, felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Alt yapının yetersizliği sonucu kentin pek çok noktasında araçlar mahsur kaldı, 177 meskeni ise su bastı. GASKİ Genel Müdürlüğü'ne ise adeta ihbar yağdı...

 

GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 Aralık Tarihli Yağış Raporunda,  "Gaziantep şehir merkezinde 08.12.2023 tarihinde saat 21:30 ile 09.12.2023 tarihinde saat 01:30 arasında metrekareye 70 kg yağmur düşmüştür. Alıcı ortamların taşıma kapasitesinden fazla yağmasından ve kuruyan yaprakların menfezlerin üzerini kapaması nedeniyle şehrin birçok noktasında olumsuzluklar yaşanmıştır.

GASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi olarak 120 personel, 30 araç (Kılavuz, vidanjör, Kanal Görüntüleme robotu, Römorklu pompa, Kepçe) ile meydana gelen olumsuzluklara müdahale edilmiştir.

Suda mahsur kalan 10 araç personellerimiz çabasıyla kurtarılmış, şehir genelindeki üzeri yaprak veya poşet gibi atıklarla kapanan menfezler açılmış, su birikintileri vidanjörlerle ve römorklu pompalarla çekilmiş ve hatlardaki tıkanıklar kılavuz araçlarıyla açılmıştır. Saat 02:30 da şehir genelindeki tüm olumsuzlara müdahale edilmiş ve sorunlar çözülmüştür.

Alo 153 Arıza İhbar Hattına 708 adet ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 177 tanesi meskene su baskını, 242 tanesi sifon tıkalı, 84 tanesi yolda yağmur birikintisi ve 191 tanesi diğer ihbarlardır. Meskene su baskını ihbarlarına Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı personelleri ile koordineli çalışılarak hemen müdahale edilmeye başlanmıştır. Yolda yağmur birikintisi ihbarlarının tamamına müdahale edilerek sorun giderilmiştir. Sifon tıkalı ihbarlarına sırasıyla müdahale edilmektedir.

Personellerimiz tüm gücüyle çalışarak vatandaşların mağdur olmaması için gereken her şeyi yapmakta ve çalışmalarımız devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN!

87 Okunma

Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Duyurusu Yayımlandı

50 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

45 Okunma

THF Süper Ligi Play Off’da Polisgücü Fırtınası

39 Okunma

GAÜN’de Yapay Zeka Ve Hukuk Sempozyumu

39 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

268 Okunma

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİ YÜZME YARIŞMASINDA İL BİRİNCİSİ OLDU

136 Okunma

“KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN DÜZENLİ KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

132 Okunma

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELLİ SPORCULARI YÜZME ŞAMPİYONASINDA PERFORMANSLARIYLA GÖZ DOLDURDU

117 Okunma

Büyükşehir’de dikkat çeken ayrılık

117 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

459 Okunma

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

348 Okunma

Enflasyon rakamları açıklandı

342 Okunma

Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

333 Okunma

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İMALAT SANAYİNİN YOL HARİTASI ANKARA’DA AÇIKLANDI

331 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

17 Mayıs 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler