GÖNDER

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE 43 MİLYON’DAN FAZLA FİDE

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine verdiği desteğini artırarak sürdüren Şahinbey Belediyesi, Kapcağız Köyü’nde 10 milyon fide dağıtımına başladı. Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere vermiş olduğu fide desteği 43.500.000 adeti buldu.
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
19 Nisan 2024 17:13
Güncelleme
19 Nisan 2024 17:14
Okunma
33


 

 

Şahinbeyli çiftçilere daha önce buğday, arpa tohumu, gübre, hayvan yemi, fıstık ve zeytin fidanı dağıtımı yaparak büyük destek sağlayan Şahinbey Belediyesi 10.000.000 adet sertifikalı fide dağıtımına Kapcağız Köyü’nde başladı. Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere verdiği fide desteğini 43 milyon 500 bin adete çıkarmış oldu.

 

EKİLİ ALAN MİKTARI ARTTI

Verilen desteklerle Şahinbey’de ekilmeyen alan kalmadığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak 7 yıldan bu yana aralıksız bir şekilde çiftçimizin ihtiyacı olan arpa, buğday, yem, gübre, arılı kovan desteği, zeytin fidanı, fıstık fidanı, canlı hayvan desteği, süt sağma makinası, meraların gübrelenmesi ve arazi yollarının yapılması gibi birçok destek de bulunduk. Çiftçilerimiz ile birlikte ekili alanlarımızı 4 kat arttırdık. Çiftçimize en iyi tohumu, en iyi gübreyi temin ediyoruz. Şu ana kadar belediyemizin sağladığı destek 1 milyar liraya ulaşmış oldu. Bu çok önemli bir destek. Bu kadar destek veren Türkiye’de başka bir şehir yok. Şahinbey’in çiftçisi çok şanslı. Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidelerimiz çok kaliteli. Bölgemize uygun özel olarak ürettirdik. İnşallah bu üretimde sadece Gaziantep’in değil Güneydoğu Anadolu’nun desteğini karşılamış oluyoruz. Çiftçimiz bundan büyük kazanç elde ediyor” dedi.

 

ÜRETİCİYİ TÜKETİCİ İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Çiftçilerin kazançlarının artması için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Üreticiyle tüketiciyi buluşturmak istiyoruz. Tarladan direk çiftçimizden alıp pazarda kendi pazarcılarımız aracılığıyla direkt tüketiciye satmayı planlıyoruz. Aracıyı ortadan kaldırdığımız zaman hem çiftçi kazanacak hem de tüketici kazanacak. Şu an bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bizim şu anda koyun keçi birliğiyle yaptığımız şehirde birçok mağazamız var. Orada çiftçimizin sütünü, yoğurdunu, kaymağını direkt doğrudan alıp, satışını yapıyoruz. Meyve sebzede inşallah bunu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZ İÇİN FIIRAT’IN SUYUNUN GELMESİ ŞART

Yağış olmadığı zaman verilen emeğin boşa gittiğini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu,“Fırat’ın suyunun şehrimize ve ilçemize getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. 2 gün önce Ankara’daydım. Bu konuyla ilgili bazı görüşmeler yaptım. Tarım Bakanımızdan da randevu istedik. İnşallah Milletvekillerimiz ve Bakanlarımızla görüşmeleri yapıyoruz. Dünya kuraklığa doğru gidiyor. Bu kadar emek veriliyor. Yağış olmadığı zaman hepsi boşa gidiyor. Boşa gitmemesi için geleceğimiz için Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmemiz şart. Ben buna inandığım için bunun arkasında durmaya devam edeceğim” diye konuştu.

ŞAHİNBEY BELEDİYEMİZ ÇİFÇİLERİMİZİN YANINDA

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan Şahinbey’deki çiftçilerin tüm ihtiyaçlarının Şahinbey Belediyesi tarafından karşılandığını belirterek  “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun. Şahinbey’deki tüm çiftçi kardeşlerimizin ne talebi varsa hepsini yerine getirdi. Şahinbey İlçemizdeki çiftçilerimizin tüm talepleri Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu tarafından karşılanıyor. Çiftçilerimizin fidesinden çizmesine kadar her şeylerini veriyor. Kendisine çiftçimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN MEHMET TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİM

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak Şahinbey Belediyesi’nin verdiği desteklerle her zaman çiftçinin yanında olduğunu belirterek “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu 7 yıldır geleneksel hale getirdiği fide dağıtımı töreni ile çiftçilerin yanında olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

 

DÜNYA STANDARTLARINDAKİ FİDELERİ DAĞITIYORUZ

Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Güzel çiftçilere en kaliteli fidelerin dağıtıldığını belirterek “Dört yıl önce yerinde üretim yapalım dedik ve bu fikrimizi Şahinbey Belediye Başkanımıza ilettik ve en kaliteli fideleri dünya standartlarındaki firmalara ürettirip, çiftçimize dağıtıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu 45-46 milyonluk projenin yüzde ellisini karşılıyor. Vermiş olduğu desteklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKANIMIZIN DESTEKLERİ İLE AYAĞA KALKTIK

 

Şahinbey Belediyesinin fide desteğinden faydalanan çiftçiler ise “Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere vermiş olduğu tüm desteklerden faydalanıyoruz. Şahinbey’de yok olan çiftçilik; başkanımızın destekleri ile yeniden ayağa kalktı. Dağıtılan fidelerin verimi de oldukça iyi Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun” diye konuştular.

 

Düzenlenen törene Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, AK Parti İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, MHP Şahinbey İlçe Başkanı Seyit Karlı Savcı,Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarım Kerdi Kooperatifleri Bölge Müdürü Levent Uslu, Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Güzel, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

 

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

103 Okunma

SANKO Okulları Öğrencilerinin Fırst Lego Başarısı

49 Okunma

Emektar'dan Şahin'e hayırlı olsun ziyareti

49 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞR. ÜYESİ PROF. DR. AKDOĞAN: -“TOPLANTILARIMIZIN DEVAMLILIĞI, GENÇ HEKİMLERİMİZİN GÖSTERDİĞİ İLGİNİN BİR SONUCUDUR”

45 Okunma

“Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu” konulu panel

42 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

368 Okunma

İslahiye Seçimlerine itiraz

118 Okunma

Meriç’ten Seçim Açıklaması

107 Okunma

GAÜN’DE TÜRKLERDE AĞIRLIK KALDIRMA KÜLTÜRÜ EĞİTİMİ

98 Okunma

BAŞKAN ŞAHİN’DEN YEREL SEÇİM SONRASI GAZİANTEP’E TEŞEKKÜR MESAJI

98 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

370 Okunma

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

295 Okunma

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI 3. GAZİANTEP KARMASI RESİM SERGİSİ

286 Okunma

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

286 Okunma

Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

284 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

2 Mayıs 2024 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler