GAÜN Öğr. Gör. Harun Furkan Yağbasan tarafından verilen eğitime hastane yöneticileri, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personelleri katıldı.
Eğitimde, Öğr. Gör. Yağbasan Beyaz Kod uygulamasının önemine dikkat çekti. Gaziantep’te görev başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın olayını hatırlatarak sağlıkta şiddet eylemlerinin endişe verici bir şekilde arttığını belirtti. Sağlık personelinin büyük özveriyle insan sağlığı için çalıştığını ancak zaman zaman kabul edilemez yaklaşımlarla karşılaştığını ifade etti.
Yağbasan, sağlıkta şiddet vakalarının çoğu zaman iletişimsel krizlerden kaynaklandığını ve sağlık profesyonellerinin bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmeleri için etkili iletişim yöntemlerini öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.
Eğitimde ayrıca aktif dinleme, empati, etkileşim, ilgi, saygı, güven, beden dili, kültür ve dil engelleri, önyargılar, öfke kontrolü ve sağlık okuryazarlığı gibi kavramlar üzerinde duruldu.

Galatasaray
Fenarbahçe
Samsunspor
Beşiktaş
Başakşehir
Eyüpspor
Göztepe
Trabzonspor
Kasımpaşa
Konyaspor
Antalyaspor
Gaziantep FK
Kayserispor
Rizespor
Alanyaspor
Sivasspor
Bodrum FK
Hatayspor
Adana Demir
Kocaelispor
Gençlerbirliği
F. Karagümrük
İstanbulspor
Erzurumspor FK
Bandırmaspor
Iğdır F.K
Boluspor
Amed Sportif F.
Çorum Fk
Ümraniyespor
Erokspor
A. Keçiörengücü
Pendikspor
Sakaryaspor
Ankaragücü
Manisa FK
Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın