GÖNDER

GAÜN ÇOCUK HASTANESİ’NDE “PRİMER İMMÜN YETMEZLİĞİ FARKINDALIK HAFTASI” ETKİNLİĞİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde "Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
2 Mayıs 2024 11:34
Güncelleme
2 Mayıs 2024 11:35
Okunma
39


GAÜN Çocuk Hastanesi Çocuk İmmünoloji-Alerji Hastalıkları Bilim Dalı ve Alerji İmmünoloji Derneği işbirliği ile düzenlenen etkinlikte hastanede tedavi gören çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinlikte konuşan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Keskin, “Primer İmmün Yetmezlikler; bağışıklık sistemi hücrelerinin normal işleyişini olumsuz yönde etkileyen, hastanın enfeksiyonla savaşmasını engelleyen geniş bir kalıtsal hastalık grubudur. Şu ana kadar 500 çeşit immün yetmezlik tanımlanmıştır. Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu virüs, bakteri ve kanser hücreleri gibi tehlikeli organizmalardan korur. Tekrarlayan, tedavisi zor, hayatı tehdit eden ve olağan dışı mikroplarla oluşan enfeksiyonlar; büyüme gelişme geriliği; tekrarlayan pnömoni, sinüzit ve kulak enfeksiyonları; ciltte ya da iç organlarda apse oluşumu; ağızda geçmeyen mantar enfeksiyonu; ailede primer immün yetmezlik hastalığı öyküsü; otoimmün hastalıklar; lenf bezlerinde ve dalakta büyüme gibi bulgularda akla gelmelidir” dedi.

 

Prof. Dr. Özlem Keskin sözlerine“Bugün Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası’nı kutlamak için bir araya geldik. Bu gibi etkinlikleri düzenleyerek immün yetmezliğine farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz. İmmün yetmezliği farkındalığı arttıkça daha çok hastaya hayat vereceğiz. Tedaviler ile birlikte organ hasarını engelleme imkânı yakalayarak yaşamalarını sağlayacağız. Bu hastalıklar nadir hastalıklar grubunda yer alıyor ancak Gaziantep gibi akraba evliliğinin yaygın olduğu yerlerde hiç de nadir değil. GAÜN Çocuk Hastanemizde çok sayıda primer immün yetmezlik hastası takip ediyoruz. Primer İmmün Yetmezlik Haftasında yaptığımız etkinliklerle farkındalık oluşturarak hastalarımızın erken tanı almasını sağlamak istiyoruz.  Erken tanı primer immün etmezlikte hayat kurtarır. Tanıyı koyarsak hayat kurtarıyoruz. Primer immün yetmezlik farkındalığının artması sayesinde erken tanı ve hastalığa özgü tedavilerle akciğer gibi önemli organ hasarı önlenerek çocuklarımızın hayatının kurtulması sağlanacaktır” şeklinde devam etti.

 

Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikte hastane bahçesine ağaç fidanları dikildi. Etkinlik pasta kesimi ile son buldu.

 

 

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN!

87 Okunma

Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Duyurusu Yayımlandı

49 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

45 Okunma

THF Süper Ligi Play Off’da Polisgücü Fırtınası

39 Okunma

GAÜN’de Yapay Zeka Ve Hukuk Sempozyumu

39 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

269 Okunma

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİ YÜZME YARIŞMASINDA İL BİRİNCİSİ OLDU

136 Okunma

“KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN DÜZENLİ KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

132 Okunma

Büyükşehir’de dikkat çeken ayrılık

119 Okunma

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELLİ SPORCULARI YÜZME ŞAMPİYONASINDA PERFORMANSLARIYLA GÖZ DOLDURDU

116 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

459 Okunma

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

348 Okunma

Enflasyon rakamları açıklandı

341 Okunma

Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

332 Okunma

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İMALAT SANAYİNİN YOL HARİTASI ANKARA’DA AÇIKLANDI

331 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

17 Mayıs 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler