CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda atama bekleyen sağlık çalışanlarını gündeme getirdi.
“Yeni Covid varyantlarına karşı daha güçlü bir sağlık sistemi için yaklaşık 40 branşta 700 bine yakın sağlık çalışanı atanmayı bekliyor” diyen Yılmazkaya, “Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” dedi.
ÖZLÜK HAKLARI BİR AN ÖNCE İYİLEŞTİRİLMELİDİR!
“Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık sektöründe yaşanan sorunların çözümü adına gerçekçi politikalar bir an önce hayata geçirilmelidir” diyen Yılmazkaya, Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Öncelikli olarak sağlıkçılarımızın yoğun çalışma koşullarının düzenlenmesi adına eksik kadrolara gerekli atamalar yapılmalı, özlük hakları bir an önce iyileştirilmelidir. Üstelik pandemi vakalarının düşüş eğiliminde olduğu bu dönemde eksik atamalar hızla yapılıp kurum içi eğitimler tamamlanmalı, böylece sonbaharda olası yeni varyant hasta artışına hazırlık yapılmalıdır” dedi.
YENİ COVİD VARYANTLARINA KARŞI DAHA GÜÇLÜ BİR SAĞLIK SİSTEMİ!
Yılmazkaya, “Buradan Sağlık Bakanına seslenmek istiyorum: Yeni Covid varyantlarına karşı daha güçlü bir sağlık sistemi için yaklaşık 40 branşta 700 bine yakın sağlık çalışanı atanmayı bekliyor. Bu atamalar yapılırsa yorgun ve bitkin olan sağlık sitemimize taze kan olacaktır. İş bekleyen sağlık meslek gruplarına çözüm üretilmesi için sağlıkta beklenen atamaların bir an önce yapılması şart. Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.  
 
                                                                     
                                            
                     
                                     
                                    
 Galatasaray
 Galatasaray Fenarbahçe
 Fenarbahçe Samsunspor
 Samsunspor Beşiktaş
 Beşiktaş Başakşehir
 Başakşehir Eyüpspor
 Eyüpspor Göztepe
 Göztepe Trabzonspor
 Trabzonspor Kasımpaşa
 Kasımpaşa Konyaspor
 Konyaspor Antalyaspor
 Antalyaspor Gaziantep FK
 Gaziantep FK Kayserispor
 Kayserispor Rizespor
 Rizespor Alanyaspor
 Alanyaspor Sivasspor
 Sivasspor Bodrum FK
 Bodrum FK Hatayspor
 Hatayspor Adana Demir
 Adana Demir Kocaelispor
 Kocaelispor Gençlerbirliği
 Gençlerbirliği F. Karagümrük
 F. Karagümrük İstanbulspor
 İstanbulspor Erzurumspor FK
 Erzurumspor FK Bandırmaspor
 Bandırmaspor Iğdır F.K
 Iğdır F.K Boluspor
 Boluspor Amed Sportif F.
 Amed Sportif F. Çorum Fk
 Çorum Fk Ümraniyespor
 Ümraniyespor Erokspor
 Erokspor A. Keçiörengücü
 A. Keçiörengücü Pendikspor
 Pendikspor Sakaryaspor
 Sakaryaspor Ankaragücü
 Ankaragücü Manisa FK
 Manisa FK Şanlıurfaspor
 Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın