Koruyucu Aile Sistemi Güçlendirme Projesi kapsamında yapılan çalıştayda, her çocuğun sağlıklı aile ortamında yetişmeye hakkı olması sebebiyle; aile birliğinin korunması, güçlendirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde aile ortamında yetişmelerini, kendi ayakları üzerinde duran ve topluma fayda üreten bireyler olmaları amacıyla yürütülen bu projede bu yarara ters düşen çocuklar ve sağlıklı şekilde büyümesi mümkün olamayan çocuklara korucuyu aileler desteğiyle bakılıyor.
Koruyucu aile hizmetinin ana hedefi; çocukların korunmasına ve yetiştirilmesine katkı sağlayacak koruyucu aile hizmetini yürüten personellerin ve koruyucu ailelerin bilgi ve becerilerine bilimsel metotlarla geliştirmek, koruyucu aile hizmetinin eğitim stratejisine katkı sunmak.
Programa Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in eşi Neslihan Çeber ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara katıldı.
ŞAHİN: ANNE DEDİĞİNİZ ŞEY TAM DA KORUYUCU AİLEDE ÇOCUĞUN İHTİYACI OLAN DUYGU YÖNETİMİ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, düzenlenen çalıştaya destek ve emek veren herkese teşekkür edip zor süreçten geçilen dünyada önleyici ve koruyucu tedbirler alınması gerektiğini düşünülen bir zamana şahitlik edildiğini belirterek, “Dünya ekonomiden ekolojiye geçemedi. Sosyal adaleti ve sosyal barışı sağlayamadı. Çevresel kalkınmayı bir bütün olarak göremedi. Ortak evimiz olan gezegenimizi koruyarak kullanmadığımız için şu anda mayıs ayında olmamıza rağmen ya kar yağmıyor ya da karın altında kalıyoruz. Böyle yaşadığımız dünyada çocuklar ölüyor veya öldürülüyor. Çözüm bizim medeniyet kodlarımız nasıl tarif edersin derseniz; anne kalbi. Anne dediğiniz şey tam da koruyucu ailede çocuğun ihtiyacı olan duygu yönetimi. Başını yaslayacak bir omuzun olması. Ağladığında beraber güldüğünde beraber, sevincini, mutluluğunu beraber paylaşacağı bir yuva” diye konuştu.
ŞAHİN: ÇOCUKLARIMIZIN ZİHİNSEL VE KÜLTÜREL SALDIRIYA KARŞI ÖNLEYİCİ TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR
Merhamet, şefkat duygusunu yönetemeyen çocuğun robota dönüştüğünü ifade eden Başkan Fatma Şahin konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
Makineleşen çocukların duygu yönetimini bıraktığınız zaman evinde annesi varsa bile çocuk robota dönüyor. Çocuklarımızın küresel tehdide karşı bizim mutlaka zihinsel sağlığı ve kültürel saldırıya karşı önleyici tedbir almamız gerekiyor. Hem bu dünyayı cennete döndürmek hem de cennette buluşmak istiyoruz. Bu çocuklarımızı her yönden geleceğe hazırlamamız koruyucu aile sisteminin güçlenmesi, bu şehir için çok daha önemli.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara ise yaptığı konuşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruyucu aile adına yaptığı çalışmaları aktararak, “Kurumsal hizmetlerimizde tüm çocuklarımızda her türlü imkânı ve desteği sonuna kadar sunuyoruz. Ancak bir koruyucu annenin sevgisi, bir koruyucu babanın güveni ve bir kardeşin yoldaşlığı bazen bu imkanların çok daha ötesinde etkiler yaratabiliyor. Bu pozitif etkinin hepimiz şahidiyiz. Burada bulunan ve koruyucu aile hizmeti yürüten tüm çalışma arkadaşlarımız, çocuklarla ve aileleriyle birebir çalışırken bunu sıklıkla müşahede etme fırsatı buluyorlar” diye konuştu.
Bir Yorum Bırakın