BAKAN URALOĞLU’NDAN SEVDA KARACA’YA SUÇ GİBİ CEVAP

Sevda Karaca, PTT Gaziantep Başmüdürü’nün makam ve kurum araçlarını şahsi işleri için kullanmasını ve şikayet eden personelin sürgün edilmesiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na verdiği soru önergesine suç itirafı gibi cevap geldi.
Editör
Gündem Gaziantep
Yayın
29 Temmuz 2024 09:38
Güncelleme
29 Temmuz 2024 09:38


 

Sevda Karaca 29 Nisan’da verdiği yazılı soru önergesinde; KESK’e bağlı HABER-SEN’in PTT Genel Müdürlüğüne yaptığı yazılı başvuruya atıf yaparak Gaziantep PTT Başmüdürü Mevlüt Burgaç'ın hem kendisine tahsis edilen makam aracını hem de Başmüdürlüğün hizmetine tahsis edilen diğer aracı kendi şahsi işleri için kullandığını aktarmıştı. Karaca, Başmüdürlük’te görev yapan Destek ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Mayda’nın da aynı konuyu Bakanlığa bildirerek soruşturma başlatılmasını talep ettiğini belirtmişti.

Yazılan yazıdaki bilgilere göre Başmüdür Burgaç kendisine tahsis edilen yakıtın yılın bitimine yakın tükenmesi sebebiyle, Başmüdürlüğün pazarlama hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilen araçla, herhangi bir görevlendirme olmaksızın, önce İdil/Şırnak’a, ardından Kuzey Irak’a gidip sonra Gaziantep’e dönmüştü.

Disiplin suçu işlediği açık olan Başmüdür hakkında bir şey yapılmamasına karşın şikayetçi olan memurun sürgün edildiğini ifade eden Karaca Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na yazılı soru önergesi vererek Başmüdür Mevlüt Burgaç’ın kullandığı yakıt miktarı, hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığı ve sürgün edilen memur Mustafa Mayda’nın durumunu sormuştu.

“YOLSUZLUK YAPILAN TUTARI GERİ ALDIK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu imzalı önerge cevabı şaşırttı. Bakan Uraloğlu verdiği yazılı cevapta “PTT A.Ş Genel Müdürlüğü araçlarının kullanılması ve akaryakıt giderlerinin takibi; PTT A.Ş Taşıt Prosedürü kapsamında kalmaktadır. Soru önergesinde yer alan şikayetle ilgili inceleme başlatılmış, yapılan incelemelerde taşıt prosedürüne aykırı bir kullanım olmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt limitini aşan tutar ise ilgiliden tahsil edilmiştir. Öte yandan; PTT A.Ş Genel Müdürlüğü yapılan atama, yer değiştirme ve geçici görevlendirmeler; ilgili yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.”

“BAKAN SUÇ İŞLİYOR”

Yazı cevabına ilişkin yorum yapan Milletvekili Karaca “Bakan’ın cevabı neredeyse bir suç itirafı niteliğinde. Çok açık bir şekilde kuruma ait aracı şahsi işleri için kullandığı, görevlendirme yazısı olmadan Irak’a kadar gittiği, yakıt limitlerini aştığı resmi evraklarla delilli olan Başmüdür Burgaç hakkında yapılan incelemeden temiz çıkartılması kabul edilebilir değil. Bakan yakıt aşımı tutarının tahsil edildiğini söyleyerek suçu açıkça itiraf ediyor ancak öte yandan ‘prosedüre aykırı bir durum yok’ diyerek olayı kapatıyor. Bu cevapla, tespit edilen bir suç için gerekli disiplin ve ceza prosedürünü uygulamayarak Bakan da suç işliyor. Mesele sadece benzin parası değil. İl dışı ve sınır dışı görevlendirmelerde ek ücret de alıyorlar. Kafasına göre kendine il ve sınır dışı gitgel yaptıran başmüdüre bu usulsüzlük için bir de ek ücret ödeniyor. Apaçık kamu zararı.” dedi.

AKP’nin kamu kurumlarındaki kadrolaşmasına dikkat çeken Karaca “AKP döneminde bütün kamu kurumları AKP’li yöneticilerle dolduruldu ve bu kadrolaşmanın olduğu hemen her yerde usulsüzlük diz boyu. Emniyetinden okuluna, hastanesinden adliyesine her gün bir kamu kurumu yöneticisinin yolsuzluk haberini duyuyoruz. Suç işleyenler AKP kadrosu olunca suçlar çok büyük oradan örtbas ediliyor, cezasız kalıyor. AKP’lilere dokunulmazlık veren bu uygulama herkese bulunduğu yerin tek adamı olma ve suç işleme özgürlüğü tanıyor. Kral çıplak diyenler ise tıpkı Mustafa Mayda gibi cezalandırılıyor. Suçu açığa çıkardığı için sürgün edilen Mayda’nın sürgününe ise usulen cevap veren Bakanlık, ikinci suç itirafını da burada yapıyor.” sözleriyle Bakan’ı eleştirdi. 

KARACA NE SORMUŞTU?

Yazılı soru önerge ile EMEP’li Sevda Karaca şu soruların yanıtını istemişti:

1-     Gaziantep PTT Başmüdürü Mevlüt Burgaç 2023 yılında kendisine tahsis edilen araçla toplam kaç km yol kat etmiştir? Burgaç’ın 2023 yılında kullandığı yakıt kaç litredir? Mevzuata göre Burgaç’a tahsis edilen 2500 litre yakıt hangi tarihte tüketilmiştir?

2-     Mevlüt Burgaç, şehir dışı görevlendirme yazıları olmaksızın makam aracıyla kaç kere hangi şehirlere gitmiştir?

3-     Konuyla ilgili olarak Bakanlığınıza ulaşan, CİMER dahil bilgi veya şikâyetler mevcut mudur? Gelen başvurular karşısında Bakanlığınız ne tür adımlar atmıştır? Mevlüt Burgaç hakkında “PTT’ye ait resmî belge, araç, gereç ve benzerlerini özel menfaat sağlamak için kullanmak” kapsamında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

4-     Şikâyetçi Mustafa Mayda’nın Destek Hizmetleri ve Ulaşım Müdürlüğü’nden alınarak Merkez Müdürlüğü’ne atandığı doğru mudur? Mustafa Mayda’nın görev yeri hangi gerekçeyle değiştirilmiştir? ve bu yanlıştan dönmek üzere bir adım atılacak mıdır?

 

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Gaziantep’in yarım asırlık çınarında yıldönümü sevinci

İŞ DÜNYASI, GAZİANTEP ASKON SEMİNERDE BULUŞTU

-BÜYÜKŞEHİR’DEN 25 ARALIK KURTULUŞ KUPASI SATRANÇ TURNUVASI

BEBEĞE AMELİYATSIZ KULAK ŞEKİLLENDİRME TEDAVİSİ

Konukoğlu ailesi vergi rekortmenleri listesinde

SANKO EĞİTİM KURUMLARI "TADIMLIK DERS" ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

MEB Özel okullar ne zaman açılacak?

UDMA, 16 AYDA 31 BİNİ AŞKIN MİSAFİR AĞIRLADI!

GTO’DAN “BİLGİ GÜVENLİĞİ” SEMİNERİ

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI 3. GAZİANTEP KARMASI RESİM SERGİSİ

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

Enflasyon rakamları açıklandı

-BAŞKAN ŞAHİN CENEVRE’DE…

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

Nöbetçi Eczaneler

16 Eylül 2024 Pazartesi Günü Nöbetçi Eczaneler