Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Arif Özaydın, GAÜN'de öğrenim gören uluslararası bölge temsilcileriyle iftar yemeğinde buluştu.
GAÜN Merkezi Yemekhanede düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesinde 104 ülkeden yaklaşık 6 bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, dünyanın dört bir tarafında eğitim gören öğrencilerle birlikte iftarda buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Özaydın öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Gaziantep Üniversitesinde bulunduğum süre içerisinde en iyi şekilde eğitim almanız için elimizden geleni yapacağız. Sizlerden isteğim ülkelerinize veya başka bir ülkeye gittiğinizde ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edin çünkü sizler artık birer elçimizsiniz. Eğitim hayatlarınızda başarılar dilerim.”
TÜRKÇEYİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN
GAÜN Genel Sekreter Dr. Muhammet Musa Budak ise Gaziantep Üniversitesinin dünyanın farklı renklerini, coğrafyalarını ve kültürlerini temsil ettiğini vurgulayarak, sosyal sermayenin önemine değindi. Dr. Budak, “Gurbette okumak kolay değil çünkü daha fazla çalışmak zorundasınız. Üniversite sizden birçok şey bekliyor. Okul hayatı çabuk geçer, birçok şeyi unutabilirsiniz ama edindiğiniz arkadaşlık ve dostlukları unutmayacaksınız. Olabildiğince çok arkadaşlık edinin onlardan bir şeyler katamaya çalışın kendinize. Paradan daha çok önemli olmaya başlayan bir sermaye var o da sosyal sermaye ve bilgi sermayesidir. Türkçeyi olabildiğince iyi öğrenmeye çalışın. Artık dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye kimliğinizin bir parçası olacak” şeklinde konuştu.
HERKES SICAKKANLI VE YARDIMSEVER
Uluslararası öğlenciler adına konuşan Tunus uyruklu Tıp Fakültesi öğrencisi Siwar Andolsi, Gaziantep Üniversitesinde okumaktan memnun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kampüs ortamı çok iyi. Herkes sıcakkanlı ve yardımsever. Sadece bana karşı değil diğer yabancı uyruklu öğrencilere karşı Akademisyenlerin tavrı çok iyi yardımcı oluyorlar. Özelikle batıda okuyan arkadaşlarımız ırkçılığa maruz kalıyorlar biz burada öyle bir şey yaşamadık ve görmedik. Daha önce Fransa’da okudum ve oradaki ortama çok benzetiyorum. Buraya alıştım ve burada kalmak istiyorum. Gaziantep Üniversitesi alt yapısı bakımdan çok gelişmiş ve her şey mevcut. Tunus’a göre daha rahat hareket edebiliyorum. Okumak için burada her şey istediğim gibi. İlk geldiğimde Türkçe bilmediğim için bazen sıkıntı yaşıyordum ama arkadaşlarım bana Türkçeyi öğretti ve şuan iletişim konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum”
Bir Yorum Bırakın