HKÜ ile KALYON PV İŞ BİRLİĞİ GELİŞİYOR

Bölgenin ilk vakıf üniversitesi olarak yenilik, girişim ve inovasyon odaklı kurulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş paneli fabrikası olan Kalyon PV, “Güneş Enerji Teknolojileri İşbirliği Çalıştayı ve Teknik Gezi” için bir araya geldi.
Editör
Teknisyen
Yayın
27 Kasım 2023 13:00
Güncelleme
27 Kasım 2023 13:00


Bölgenin ilk vakıf üniversitesi olarak yenilik, girişim ve inovasyon odaklı kurulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş paneli fabrikası olan Kalyon PV, “Güneş Enerji Teknolojileri İşbirliği Çalıştayı ve Teknik Gezi” için bir araya geldi.

Kalyon Pv Ar-Ge Merkezi ve GES’e Teknik Gezi

Kalyon PV tarafından Asya dışında ilk kez dört entegre tesisin ve Ar-Ge Merkezinin kurulduğu Ankara’da gerçekleşen çalıştay öncesinde, Kalyon PV’nin entegre tesislerinde yerli imkanlarla üretilen panellerle 20 bin dönüm arazi üzerine kurulumu devam eden 1 GW kapasiteli güneş enerji santrali (GES), HKÜ Araştırmacıları tarafından ziyaret edildi. Kullanılan takip sistemi ile gün ışığından üst düzeyde fayda elde edilen, hataları tespit edebilmek için yüksek izleme çözünürlüğüne sahip olan ve çift yönlü enerji üreten panellerin kullanıldığı GES, HKÜ Mühendislik Fakültesi Akademisyenleri ile KALİTTO temsilcisi tarafından detaylı gözlemlendi.

Ankara Kalyon PV entegre tesisler ve Ar-Ge Merkezinin de ziyaret edildiği teknik gezide HKÜ Araştırmacılarına, Kalyon PV CTO’su Dr. Peter Fath ve Kalyon PV Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Arayıcı eşlik etti. Fabrika Genel Müdürü Ahmet Taşkın’ı da yerinde ziyaret eden ekip, Kalyon PV tarafından kurulan dört fabrikada teknik gezi gerçekleştirilerek üretim süreçleri hakkında bilgiler edindi.

Yenilenebilir Enerji Ekosisteminde, İşbirliğine Dayalı Yeni fikirler

Ar-Ge ve kurumsal eğitime dayalı yapılacak iş birliği için ilk olarak HKÜ’nün ev sahipliğinde bir araya gelen iki kuruluş, işbirliğini güçlendirmek için proje hedeflerini bu kez, Kalyon PV Ar-Ge Merkezinde masaya yatırdı. Teknik gezilerin ardından Kalyon PV CTO’su Dr. Peter Fath moderatörlüğünde oturumlar şeklinde gerçekleşen çalıştayda, araştırmacılar kendilerini tanıtarak çalışma alanları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Yapılan ağ oluşturma oturumunda, çalışma alanları ve projeleri aynı doğrultuda olan araştırmacılar, birebir görüşme imkânı buldu. Birebir görüşmelerde, proje ekipleri güçlendirilirken yeni proje fikirleri de ortaya çıktı.

Ar-Ge, yenilik ve girişimcilikte öncü iki kuruluşu bir araya getiren işbirliği çalıştayının son oturumunda ise proje başlıkları ve hedefleri belirlendi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Gaziantep'te 25. Ulusal Çocuk Forumu

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİ İLE HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ ARTTI

BEŞAN Nişasta'ya ISO 500 ödülü

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MEHMETÇİĞİN YANINDA

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ AÇILDI

GTO’DAN “BİLGİ GÜVENLİĞİ” SEMİNERİ

Gaziantep Adliyesi'nde büyük değişim

UDMA, 16 AYDA 31 BİNİ AŞKIN MİSAFİR AĞIRLADI!

Kreşler kapanacak mı, anaokulları ne zaman kapanıyor? Kreşler, anaokulları açılacak mı?

Kalp yetmezliğine doğal by-pass

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

-BAŞKAN ŞAHİN CENEVRE’DE…

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

Enflasyon rakamları açıklandı

Nöbetçi Eczaneler

26 Kasım 2024 Salı Günü Nöbetçi Eczaneler