SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde oksijen tüpünden kaynaklı yangın çıktı. Yangında 11 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gaziantep Valisi Davut Gül yangının oksijen vermekte kullanılan cihazdan çıktığı bilgisini verdi.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Covid-19 yoğun bakım ünitesinde yangın çıktı. 11 kişi hayatını kaybederken 8 hasta da yaralandı. Yangına müdahale eden 51 hastane personeli de yangından etkilendi. Olaydan sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep'te gelerek, hastanede inceleme yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hastanede yaptığı inceleme yaşanan üzücü olay ve sonrasındaki yaşananlarla ilgili bilgi aldı. Koca, "Elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yangın 04:30 sıralarında başladı. 20 yataklı yoğun bakımın yatan hasta sayısı 19 kişiydi. 19 kişiden 7 vatandaş olay anında hayatını kaybetti. Bir vatandaş 11 hastanın transferi sürecinde 1 hastamız da 4.5 saat kadar sonra nakledildiği hastanede hayatını kaybetmiş oldu. Toplam 19 takip edilen vatandaşımızdan 11 hastamızı kaybettik” dedi. Vali Davut Gül, "Yangının, hastalarımıza oksijen verilen cihazdan çıktığı görülüyor. Yangın çıktığında hemen müdahale edilmiş hastanenin kendi imkanları ile, yangın diğer birimlere sirayet etmeden söndürülmüş. Bu arada hastalarımız hastanelere nakledilmiş. Gördüğünüz gibi hastanenin işleyişi ve hastalarımızın mağduriyeti anlamında olumsuz bir durum yok" şeklinde konuştu.
"KUSUR TESPİT EDİLDİĞİNDE GEREKEN YAPILACAKTIR"
Koca, kusur ve tespit edildiğinde gerekenin kararlı bir şekilde yapılacağını belirterek, "Olayla ilgili inceleme hem başsavcılıkca hem de bakanlık olarak müfettiş görevlendirmesi anında yapıp, inceleme ve soruşturmayı başlatmış olduk. Bu anlamda herhangi bir sorun, aksaklık, bir kusur tespit edildiğinde, yapılması gereken her ne ise yapılma noktasında kararlı olacağımızdan vatandaşımız emin olsun" şeklinde konuştu.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise yaptığı konuşmada, olayın titiz bir şekilde soruşturulduğunu belirterek, "Sağlık bakanımız ile birlikte olay anından itibaren yangını çok yakından takip ettik. Gaziantep'imiz ve milletimizin başı sağolsun. Olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcığımızderhal soruşturma başlatmıştır. 2 savcı görevlendirmiştir. Titiz bir şekilde olay soruşturulmaktadır. 7 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç hızlı ve titiz bir şekilde başsavcılık tarafından yürütülmektedir. İnsan canı en aziz ve en değerli varlıktır. Buna yönelik, süreçle ilgili, bir ihmal yadabaşka bir konu varsa, tüm olay, bütün gerçekliğiyle bütün yönüyle araştırılacaktır. Tüm kurumlar gereken ne varsa yapacaklardır, vatandaşlarımız müsterih olsun. Tüm çalışmalar titiz bir şekilde çalışmalar sürecektir" diye konuştu.
Bir Yorum Bırakın