GAÜN Eğitim Fakültesi araştırmacıları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik programının açılışında konuşan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, TÜBİTAK destekleri ve programlarının önemi ve araştırmacıların bu kapsamda gerçekleştireceği proje çalışmalarının oldukça değerli olduğu konusunda araştırmacı ve katılımcılara bilgi verdi. GAÜN TARGET Teknoloji Transfer Ofisi, Araştırma Projeleri Uzmanı Özkan Kireç tarafından da Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren araştırmacıların, bilimsel ve teknolojik araştırma faaliyetlerini teşvik etmek, geliştirmek ve süreçte destek ile hizmet sağlamak amacıyla ayrıca araştırmacıların TÜBİTAK çağrı ve hibe destek programlarındaki güncel yenilikler, proje öncesi hazırlık ve başvuru süreçlerine yönelik düzenlenen program kapsamında, bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
NİTELİKLİ, ÖZGÜN VE YENİLİKÇİ PROJELER GELİŞTİRİLMELİ
TÜBİTAK Destek Programlarına yönelik gerçekleştirilen etkinlik programı kapsamında; Araştırma Projeleri Uzmanı Özkan Kireç, Teknoloji Transfer Ofisi araştırmacılara ve öğrencilere proje önerisi hazırlık ve süreç içerisinde sağladığı desteklerden, ortak çalışma, iş birlikleri ve destek süreçleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. TÜBİTAK Ulusal/Uluslararası destek programları, çağrı ve hibe programlarına yönelik güncel yenilikler, programların amaç ve hedefleri ile proje başvuru, değerlendirme süreçleri ile ilgili detaylı bilgiler sunuldu. Program içerisinde TÜBİTAK ARDEB, BİDEB ve AB İkili ve çoklu işbirliği programlarının genel amaç ve hedefleri katılımcılarla paylaşılarak, bilgilendirildi.
Programın ikinci bölümünde ise; Proje Önerisi Geliştirme ve Hazırlama Tekniklerine yönelik olarak, proje araştırma sorusunun belirlenmesi, ülke öncelikleri, çağrı planı, özgün değer, yöntem ve yaygın etki üzerinde durularak, araştırmacıların bu yönde projelerini oluşturmasının ve geliştirmesinin gerekliliğinin önemi üzerinde duruldu.
Programın son bölümünde ise, Araştırma Projeleri Uzmanı Kireç, “Kabul Edilebilir Proje Önerisi Nasıl Olmalı?” başlıklı sunumla projenin bilimsel yönü, Ar-Ge boyutu, özgün değer, yenilikçi yöntem geliştirme, disiplinlerarası işbirlikleri ve yeni projeler üretme, geliştirme potansiyeli yüksek projelerin kabul edilme şansının daha yüksek olduğunu belirtti. Araştırmacıların özellikle etki ve çıktı odaklı, nitelikli, özgün ve yenilikçi projeler geliştirmesinin bu anlamda önemli ve değerli olduğunu sözlerine ekledi.
Program sonunda proje fikri bulunan, hazırlık aşamasında bulunacak araştırmacılar ile ikili görüşmeler gerçekleştirilerek, proje önerisi bilgi ve destek talepleri değerlendirmeye alındı. Bülten
Bir Yorum Bırakın