Nonwoven kumaş karaborsaya düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun PKK ve FETÖ terör örgütleri ile topyekün mücadelesi kararlı bir şekilde sürerken şimdi de kumaş fırsatçıları türedi… Canla başla vatandaşların maske, sağlık çalışanlarının da tulum üreten firmalar, fiyat artışından çok şikayetçi. İşletmeler fiyatı 2 dolardan 45 dolara çıkan nonwoven kumaşı için hükümetin olaya el atmasını istiyor.
Koronavirüs salgını ile birlikte maske, tulum ve eldivenler hayatımızın bir parçası oldu. Hal böyle olunca salgının ilk günlerinde fırsatçılar ortaya çıktı. Fiyatlarda 5-10 kat artış yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahalesiyle ve kararlı bir mücadele ile fırsatçılığın önüne geçildi.
BİR TARAFTA FETÖ-PKK DİĞER TARAFTA KUMAL FIRSATÇILARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun PKK ve FETÖ terör örgütleri ile topyekün mücadelesi kararlı bir şekilde sürerken şimdi de kumaş fırsatçıları türedi… Bir tarafta PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele eden hükümet, Kovid-19'la mücadele kapsamında maske, tıbbi koruyucu önlük, tulum gibi ürünlerin üretim, dağıtım ve satışında kontrolü sağlarken şimdi de kumaş fırsatçıları meydana çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra bir çok bakanlık duruma el atıp fırsatçılarla mücadele ediyor.
45 DOLARA KADAR ÇIKTI
Bu ürünlerin üretiminde kullanılan 'Nonwoven' kumaşların fiyatları piyasada 4-5 kat arttı. Virüs öncesi fiyatı 2-3 dolardan satılan kumaşın fabrika fiyatı 15 dolara kadar yükseldi. Piyasada bulunmakta zorluk çekilen kumaşın ikincil pazarı da oluşunca fiyatlar 45 dolara kadar fırladı.
NONWOVEN KUMAŞ KARABORSAYA DÜŞTÜ
Ağırlıklı olarak Gaziantep'te bulunan 'Nonwoven' kumaş üreticilerinin yüksek talebi fırsata çevirdiğini belirten maske üreticileri, "Maske ihracatına yasak geldi ancak kumaşa yasak gelmedi. Böyle olunca yurtdışından kumaşa yüksek talep oluştu. Parası peşin ödenen kumaşı teslim etmek için 4-5 ay sonrasına gün veriliyor. Şu anda piyasada kumaş bulmakta zorluk çekiyoruz. Bir de bunun ikincil pazarı oluştu. Bu fiyatları daha da katladı. Nonwoven kumaş karaborsaya düştü" dedi.
BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ
İç pazarda kumaş fiyatları astronomik oranda artmasının ardından, maske üreticileri şimdilerde kumaş bulmakta zorluk çekiyor. Zorlu günler geçirdiğimiz ve birlik beraberliğin ön plana çıktığı salgın sürecinde yaşanan bu olumsuzluklar büyük tepkilere neden oldu. Maske üreticileri, fiyat artışına karşın hükümetin bu olaya müdahale etmesini istiyor.
Bir Yorum Bırakın