1000 TL yardım başvuru sonucu sorgulama: e-Devlet 1000 TL sosyal destek başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000 TL sosyal destek başvuruları ve sonuç sorgulama e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. e-Devlet pandemi yardım başvuru şartları neler?
Editör
Teknisyen
Yayın
27 Kasım 2023 13:00
Güncelleme
27 Kasım 2023 13:00


Kovid-19 nedeniyle ekonomik sıkıntıların üstesinden gelebilmek adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirlenen şartları taşıyan herkese 1000 TL tutarında pandemi sosyal destek yardımı sağlıyor. 1. ve 2. faz ödemeleri ardından 3. faz başvuruları da sürüyor. e-Devlet sisteminden T.C. kimlik numarası ve şifre ile sosyal yardım başvurusunda bulunarak sonuç sorgulama işlemi de yapılabiliyor.
1000 TL SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 TL pandemi başvurusu, e-devlet sisteminde bulunan ''Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu'' kategorisinden gerçekleştiriliyor. e-Devlet'e T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra istenen bilgiler sonrasında, belirli şartları taşıyan vatandaşlar yardımdan faydalanabiliyor.
E-DEVLET 1000 TL PANDEMİ BAŞVURU EKRANI...
PANDEMİ YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?
Pandemi Sosyal Destek Faz-3 başvurularından faydalanabilmek için belirlenen koşulları taşıyor olmak gerekiyor. Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:* Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.* Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,* 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,* 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,* Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),* İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,* İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar.
 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

İdrar Renklerinin Anlamı Nedir? Nelere Dikkat Edilmeli?

MAHALLEMDE KONSER VAR ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

ŞEHİTKAMİLLİ ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Çevre Yolu’nda kaza! 1 ölü, 5 yaralı

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI 3. GAZİANTEP KARMASI RESİM SERGİSİ

GTO’DAN “BİLGİ GÜVENLİĞİ” SEMİNERİ

UDMA, 16 AYDA 31 BİNİ AŞKIN MİSAFİR AĞIRLADI!

Bu açıkça ihanettir

CHP’Lİ MERİÇ: “GAZİANTEP YHT PROJESİNİN DIŞ FİNANSMANI NEDEN AÇIKLANMIYOR?”

MEB Özel okullar ne zaman açılacak?

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

Enflasyon rakamları açıklandı

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

-BAŞKAN ŞAHİN CENEVRE’DE…

Nöbetçi Eczaneler

8 Eylül 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler