Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Mersin ve Adana’da çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Adana Valisi Süleyman Elban, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemoğlu Holding bünyesinde yer alan SASA Polyester A.Ş ve Mersin Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan’ı ziyaret ederek çeşitli bilgiler aldılar.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Mersin ve Adana’da çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Adana Valisi Süleyman Elban, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemoğlu Holding bünyesinde yer alan SASA Polyester A.Ş ve Mersin Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan’ı ziyaret ederek çeşitli bilgiler aldılar.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Adana ve Mersin’de çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
İLK ZİYARET MERSİN VALİLİĞİ’NE
Gaziantep Valisi Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Vali Su’yu ziyaret etti. Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin’e giden Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. Valilik önünde Vali Ali İhsan Su tarafından karşılanan Vali Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Valilik Şeref Defteri’ni imzalamalarının ardından valilik makamına geçtiler. Konuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Ali İhsan Su, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i Mersin’de misafir etmekten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.
SEÇER: “SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”
Gül ve Şahin’in ikinci durağı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer oldu. Gül ve Şahin’i makamında ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Suriye'deki iç savaşın her iki şehirde de hem ekonomik hem sosyal sorunlara neden olduğunu belirterek, “Umut ediyorum, beraberce gayret edeceğiz, çabalayacağız, bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.
Fatma Şahin ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında birlikte görev yaptıklarını hatırlatan Başkan Vahap Seçer, “Son derece çalışkan, görevini layıkıyla yapan bir parlamenterdiniz. Daha sonra bakanlık döneminde de aynı gayretle çalıştınız. Daha sonra kısmet oldu, bugün Türkiye'nin en stratejik yerinde yer alan bir şehrin Büyükşehir Belediye Başkanısınız. Kutluyorum sizi. Böylesine zor bir şehirde gayretle görev yaptığınızı görüyorum, izliyorum” diye konuştu.
ORTAK SORUNLARIMIZ VAR
Düşünür İbn-i Haldun'un “coğrafya kaderdir” yönündeki sözünü hatırlatan Seçer, “Aynı coğrafyanın iki şehriyiz. Gaziantep ve Mersin, iki kent de çok kadim kent. Buradan yola çıkarak, aslında hayatın her alanında ortak sorunlarımızın olduğunu görüyorum. Başta Ortadoğu'daki gelişmelerin etkisiyle bu bölgedeki, Gaziantep'ten Mersin'e kadar Adana, Osmaniye, Kilis gibi illerimizin de etkilendiğini, Hatay'ın yine bu konuda Gaziantep gibi çok önemli bir yerde olduğunu görüyorum, etkileniyoruz. Son 10 yılın bölgedeki en önemli gelişmesi Suriye'deki olaylar bizleri çok etkiledi. Gaziantep'i, Hatay'ı, Şanlıurfa'yı, Adana'yı, Mersin'i. Özellikle Suriyeli misafirler sorunu kentin her alanına tesir etti. Hem ekonomik hem sosyal birçok alanda tesirini görüyoruz. Umut ediyorum, beraberce gayret edeceğiz, çabalayacağız. Başta bu sorunların, diğer sorunların üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.
ŞAHİN: “MERSİN BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR KENT”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Mersin ile aralarında hem komşuluk hakkı bulunduğunu hem de Mersin'de çok sayıda Gaziantepli'nin yaşadığını vurguladı. Şahin, "Mersin, bizim için de çok özel. Akdeniz'in incisi bir şehrimiz. Sizlerle birlikte inşallah daha da güzelleşecek. Biz aynı zamanda Belediyeler Birliği Başkanı olunca başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Encümenimizde güzel bir çalışma var, güzel bir ahenk var. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ortak sorunlarımız var. Ortak çözüm üretmemiz için daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor” dedi
VALİ EBLAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Gül ve Şahin Mersin’in ardından Adana’ya geçerek, Adana Valisi Süleyman Elban’ın yeni görevini tebrik etmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında şeref defterini imzalayan Vali Gül ve Başkan Şahin, Vali Elban’ın yeni görevinin hayırlı uğurlu olması temennilerini ilettiler. Valilik makamında konukları ile bir süre görüşen Vali Elban ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek iyi dileklerinden dolayı Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ettiğini dile getirdi.
SASA’YA HAYRAN KALDILAR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Adana’da bulunan ve Erdemoğlu Holding bünyesinde yer alan SASA Polyester A.Ş,’yi ziyaret ettiler. Burada Vali Gül ve Başkan Şahin’i, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ve SASA Genel Müdürü Dr. Mehmet Şeker karşıladı. SASA tesisini gezen Şahin ve Gül’e, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve SASA Genel Müdürü Dr. Mehmet Şeker, üretim hakkında çeşitli bilgiler verdiler. Daha sonra Şahin ve Gül, SASA yöneticilerini üretim ihracat ve İSO 500 başarısından dolayı kutladılar. SASA’daki ziyarette Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da yer aldı.
VALİ GÜL ERDEMOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyaret sonunda sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Vali Gül, “Hemşehrimiz, Erdemoğlu kardeşler tarafından işletilen Sasa’yı ziyaret ettik. Yüksek teknoloji kullanılarak dünyanın sayılı tesislerinden birisini ülkemize kazandırmalarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
GAZİANTEP’E YAPILACAK KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR KONUŞULDU
Mersin Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan’la da görüşen Şahin ve Gül, Gaziantep’teki karayolları ve köprülü kavşaklar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Gaziantep-Nizip, Nizip-Karkamış, Gaziantep-Kilis yolları ve kente yapılacak diğer köprülü kavşak projeleri konusuna görüşmeler gerçekleştirdiler.
GÜL: “PLANLANAN ZAMANDA TAMAMLANACAK”
Vali Gül, Gaziantep-Nurdağı yolu dahil olmak üzere, yatırım programında olan işlerimiz planlanan zaman diliminde tamamlanacağının müjdesini verdi.
Kaynak: www.gaziantepgunes.com
Bir Yorum Bırakın