Toplantıda; 2024 yılı faaliyetleri değerlendirilerek, 2025'e yönelik hedefler, projeler ve Suriye’deki yeni dönemin Gaziantep’e etkileri üzerine istişarelerde bulunuldu.
Yılın son meclis toplantısının açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2025 yılının tüm insanlık için savaş ve felaketlerden uzak, huzur dolu bir yıl olması temennisinde bulundu.
Konuşmasında 2024 yılına yönelik genel değerlendirmelerde bulunan Tiryakioğlu, senenin küresel ölçekte zor bir yıl olarak geride kaldığını ifade etti.
Gelişmiş ekonomilerde büyüme hızının yavaşlamasının, küresel taleplerde daralmalara neden olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, Türkiye ekonomisinin, yaşanan bu küresel olumsuzluklara ek olarak, içeride yüksek enflasyon ve artan maliyet baskıları ile karşılaştığını ifade etti.
Türkiye’nin, güçlü üretim altyapısı ve dinamik sanayi yapısı sayesinde direncini her zaman koruduğuna işaret eden Tiryakioğlu, “Birçok kritik sektör, ihracata dayalı büyüme hedeflerine odaklanarak küresel pazarlardaki yerlerini koruma mücadelesi verdi. Özellikle tarıma dayalı gıda sanayinde pazar çeşitlendirme çabaları, ülkemizin uluslararası rekabette gücüne katkı sundu” dedi.
2025 yılına girerken, küresel ekonomide toparlanma sinyallerinin sınırlı olduğunu, Türkiye için ise önemli fırsatlar ve dönüşüm alanlarının ön plana çıktığını dile getiren Tiryakioğlu, “Enerji maliyetlerini düşürecek yenilenebilir enerji projeleri, sanayide verimliliği artıracak dijitalleşme yatırımları ve lojistik altyapının güçlendirilmesi, bu dönemde Türkiye'nin rekabetçiliğini artırmak adına stratejik adımlar olacak” şeklinde konuştu.
Suriye’deki yeni döneme ilişkin de açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, "Suriye’nin yeniden inşa sürecinde tarım ve gıda sanayimizin üstleneceği rol, bölgedeki gıda arz güvenliğinin sağlanmasına katkı sunacak ve Türkiye’nin bölgesel ticaretteki etkisini güçlendirecektir. Üretim kapasitemiz, lojistik avantajımız ve kaliteli tarım ürünlerimizle, Türkiye bu süreçte güçlü bir tedarikçi olarak ön plana çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
GTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET AKINCI:
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı da, Aralık ayı olağan meclis toplantısında, borsanın 2024 yılı faaliyetleri ve 2025 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdi.
2025 yılının Gaziantep'e ve tüm Türkiye'ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Akıncı, yeni yılın, dünyada zulmün ve savaşların son bulduğu, barışın ve huzurun hâkim olduğu bir dönem olmasını diledi.
2024 yılının dünyada ekonomi alanında derin belirsizliklerin ve dalgalanmaların etkisini hissettirdiği bir dönem olarak geride kaldığını kaydeden Akıncı, “Küresel ticaretteki daralma ve jeopolitik tansiyonlar, özellikle ihracat odaklı bölgeler üzerinde büyük baskılar yarattı. Ancak Gaziantep, tarihinden gelen birikimi, üretim yetenekleri ve stratejik avantajları sayesinde bu zorlu süreci dirençle karşılamayı başardı” dedi.
Gaziantep’in sahip olduğu çeviklik ve yenilikçi yaklaşımın, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun kalkınma azmini sürdürmesine olanak tanıdığını aktaran Akıncı, “Yıl boyunca özellikle finansmana erişim zorlukları ve artan üretim maliyetleri ön plana çıkan gündem maddeleri oldu. Ancak Gaziantep’in dayanışma ruhu ve yenilikçi çözümlerle yeni pazar arayışlarına yönelmesi, bu zorlu dönemde önemli bir çıkış yolu sundu” diye konuştu.
2025 yılının dünya ekonomisinin toparlanma sürecine gireceği, ancak halen çözülmeyi bekleyen sorunlarla yüzleşeceği bir yıl olacağını vurgulayan Akıncı, sözlerini şöyle tamamladı.
“Bu yeni dönemde, şehrimizin sahip olduğu üretim kabiliyeti ve stratejik lokasyonu, bize çok önemli avantajlar sağlayabilir. Bununla birlikte gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde ekonomi politikalarının daha öngörülebilir hale gelmesi ve reel sektörün ihtiyaçlarının dikkate alınması bu anlamda büyük önem taşıyor. Suriye’de yeniden yapılanma sürecinin başlaması, şehrimize lojistik ve gıda tedariki gibi alanlarda yeni yatırım fırsatları sunabilir. Bu kapsamda, yenilenebilir enerji, dijital dönüşüm ve katma değerli üretim odaklı projelere öncelik vermemiz gerekiyor.”
 
                                                                     
                                            
                     
                                     
                                    
 Galatasaray
 Galatasaray Fenarbahçe
 Fenarbahçe Samsunspor
 Samsunspor Beşiktaş
 Beşiktaş Başakşehir
 Başakşehir Eyüpspor
 Eyüpspor Göztepe
 Göztepe Trabzonspor
 Trabzonspor Kasımpaşa
 Kasımpaşa Konyaspor
 Konyaspor Antalyaspor
 Antalyaspor Gaziantep FK
 Gaziantep FK Kayserispor
 Kayserispor Rizespor
 Rizespor Alanyaspor
 Alanyaspor Sivasspor
 Sivasspor Bodrum FK
 Bodrum FK Hatayspor
 Hatayspor Adana Demir
 Adana Demir Kocaelispor
 Kocaelispor Gençlerbirliği
 Gençlerbirliği F. Karagümrük
 F. Karagümrük İstanbulspor
 İstanbulspor Erzurumspor FK
 Erzurumspor FK Bandırmaspor
 Bandırmaspor Iğdır F.K
 Iğdır F.K Boluspor
 Boluspor Amed Sportif F.
 Amed Sportif F. Çorum Fk
 Çorum Fk Ümraniyespor
 Ümraniyespor Erokspor
 Erokspor A. Keçiörengücü
 A. Keçiörengücü Pendikspor
 Pendikspor Sakaryaspor
 Sakaryaspor Ankaragücü
 Ankaragücü Manisa FK
 Manisa FK Şanlıurfaspor
 Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın