GÖNDER

Genç Girişimcilerin Geleceğine Işık Tutan Projenin Açılışı HKÜ'de Gerçekleştirildi!

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı destekleriyle yürütülen "Genç Çalışanlar için Girişimcilik Becerilerinin Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi" projesinin açılışı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Cine Amfi'de gerçekleştirildi.
Editör
Teknisyen
Yayın
27 Kasım 2023 13:00
Güncelleme
27 Kasım 2023 13:53
Okunma
223


 

Açılış programı öncesinde HKÜ kampüsünü gezen 19 farklı ülkeden gelen 45 katılımcı, sonrasında üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen girişimcilik çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

GENÇLERİ GİRİŞİMCİLİĞİN GÜCÜYLE BULUŞTURUYORUZ

 Girişimcilik ve eğitim alanlarını bir araya getirerek gençlerin kariyer potansiyelinin artırmasının hedeflendiği projenin açılışında konuşan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, üniversitenin girişimcilik faaliyetlerine ve projenin amaçlarına dikkat çekti. Prof. Dr. Yola, "Bu proje, gençlerimizi yeni fikirlerle buluşturarak onları girişimcilik konusunda cesaretlendirmeyi hedefliyor. Girişimciliğin, gençlerin ve ülkenin geleceği için kritik bir rol oynadığını unutmamalıyız. Projemizin temel amacı, gençlerimize iş dünyasının dinamiklerini daha iyi anlatmak ve onlara girişimcilik alanındaki becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktır. Gençlerimizi kreatif düşünmeye teşvik ederek, onların liderlik kapasitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, gençlerimizin uluslararası düzeyde deneyimler paylaşmalarına olanak tanımaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje, iş dünyası ile gençleri daha güçlü bir şekilde buluşturmayı hedeflemektedir. Bu projenin genç girişimciler için fırsatlar oluşturacağına inanıyorum" dedi. 

Erasmus Kurum Koordinatörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Simge Yılmaz, bu tür uluslararası projelerle gençlerin kariyer yolculuklarını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Gençlerimiz, bu projenin getirdiği eşsiz deneyimleri kendi girişimcilik hikayelerine yansıtabilecekler. HKÜ olarak, gençlerimize uluslararası arenada rekabetçi olmaları için gereken araçları sunmaya devam edeceğiz" dedi. Bülten

  

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

103 Okunma

SANKO Okulları Öğrencilerinin Fırst Lego Başarısı

49 Okunma

Emektar'dan Şahin'e hayırlı olsun ziyareti

49 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞR. ÜYESİ PROF. DR. AKDOĞAN: -“TOPLANTILARIMIZIN DEVAMLILIĞI, GENÇ HEKİMLERİMİZİN GÖSTERDİĞİ İLGİNİN BİR SONUCUDUR”

45 Okunma

“Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu” konulu panel

42 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

368 Okunma

İslahiye Seçimlerine itiraz

118 Okunma

Meriç’ten Seçim Açıklaması

107 Okunma

BAŞKAN ŞAHİN’DEN YEREL SEÇİM SONRASI GAZİANTEP’E TEŞEKKÜR MESAJI

98 Okunma

GAÜN’DE TÜRKLERDE AĞIRLIK KALDIRMA KÜLTÜRÜ EĞİTİMİ

98 Okunma

Umut Yılmaz’ın emekli vatandaşlara 6 bin TL vereceklerini duyurdu

370 Okunma

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YÜZME BAŞARISI

295 Okunma

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI 3. GAZİANTEP KARMASI RESİM SERGİSİ

286 Okunma

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti

286 Okunma

Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

284 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

2 Mayıs 2024 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler