Baba psikolojisi pek çok kişi tarafından merak edilen ve farklı araştırma konularında ele alınmayı başarabilmiş detaylı ve kapsamlı bir psikoloji türüdür. Bir ebeveyn türü olan baba bebeğin hayata gelmesinden büyüyüp bir yetişkin olmasına varana dek her aşamada önemli roller oynayan kişidir. Sebebi bilinmese de yapılan pek çok araştırma babaların çocukların gelişim sürecini anneler kadar katkı sağlayamadıklarını gösterir. Bu durumu neden olan etkenler hem sosyal hem de fizyolojik olabilir.
Eğer babanızla iletişim kuramadığını düşünüyor, genellikle onu kızdırdığınız varsayıyor ve aranızdaki iletişimi nasıl daha sağlıklı hale getireceğinizi bilmiyorsanız psikolojik açıdan değerlendirmeniz gereken konular var demektir. Bunun için yaşanan süreçlerin birbirinden farklı şekilde ele alınması gerekir.
Ebeveyn olmak pek çok kişi için istenilen ve talep edilen bir durum olsa da bazı insanların böyle bir talebi olmayabilir. Bu durum kesinlikle çok özeldir. Bu sebeple bebeği olmayan çiftlere neden bebek sahibi olmadıklarına dair soru yöneltmek kesinlikle yanlıştır.
Bazı durumlarda kişiler ebeveyn olmak isteseler bile fizyolojik engellerle karşılaşıyor olabilirler. Bu durum kadınlar için olduğu kadar erkekler için de rahatsız edicidir. Baba olamayan erkek psikolojisi genellikle kendini suçlayıcı şekilde gerçekleşir. Problem ne olursa olsun erkek bir süre sonra sorunun kendisiyle ilgili olduğunu düşünmeye başlar. Pek çok erkek bu süreçte boşanmayı talep edebilir. Boşanmaya duyulan talep ise bir başkasıyla evlenmek ya da çocuk yapmak için değildir. Eşini çok seviyor olsa bile kendisi sebebiyle çocuk sahibi olamadıklarını düşünür.
Bu gibi bir süreç yaşıyorsanız birbirinizi anlamıyor ve istemeden kılıyor olabilirsiniz. Yaşadığınız problemleri çözmek için birbirinize zaman vermeli, sağlıklı iletişim kuramadığınızı düşündüğünüzde iletişimi ertelemelisiniz. Bülten
Bir Yorum Bırakın