6 şubat depremlerinden etkilenen GTO üyelerinin desteklenmesi ve bölge kalkınmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlenen konferansta ETİD üyeleri ve ETİD ile iş birliği yapan firmaların sunduğu özel programlar ve özel destek paketleri anlatıldı.
Özdurak: Zamanın ruhu bize e-ticaret diyor
Konferansta konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, zamanın ruhunu yitirmeden geleceğe hazırlanabilmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Mesela zamanın ruhunun bize söylediği şeylerden biri de şüphesiz e-ticaret… Pandemi döneminde bu alanda alt yapısı olanların daha şanslı olduğunu gördük.” dedi.
İşletmeler için e-ticaret sitesi kurmanın maliyetinin fazla olmayacağını fakat satışların operasyonel süreçlerinin yönetimi ve güvenliğin sağlanmasının çok maliyetli olduğunu belirten Özdurak, “Bu anlamda ETİD üyelerinin desteği ve bölgeye özel paketlerini çok kıymetli buluyorum. Bununla birlikte bugünkü konferansın elektronik ticaretin bölge kalkınmasındaki potansiyelini ve bu alanda işletmelerimizi güçlendirmenin yollarını tartışmak için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” diye ekledi.
Koçer: E-ticaret dönüşümü artık kaçınılmaz
TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdulkadir Koçer de e-ticaret dönüşümünün artık kaçınılmaz olduğunu ve hali hazırda konvansiyonel ticaret içerisinde bulunan işletmelerin 10-15 sene içerisinde bu değişime ayak uydurmazsa pazar paylarını kaybedebileceklerini söyledi.
B2B ticaretin ve ihracatın da yavaş yavaş E-ticaret modeline dönmeye başladığını ifade eden Koçer, “İşletmelerin bu dönüşüm için şimdiden hazırlıklı olmaları gerektiğini bu konferansın da neticesiyle çok net gördüğümüzü düşünüyorum. Pandemiye kadar lineer büyüyen E-ticaret pazarının pandemi sonrası exponansiyel büyüme evresine geçmesi bir yandan da sektöre ilişkin sorunları çözen ‘çözüm ortakları’ firmalarının da artışına vesile oldu. Daha ölçeklenebilir ve pazara uygun büyüme için firmalarımızın iş süreçlerine uygun çözüm ortaklarıyla çalışma konusunda pozitif olması rekabet noktasında firmaların daha da önünü açacaktır.” şeklinde konuştu.
Ekmekçi: E-ticaret bu bölgede çok daha fazla artış gösteriyor
ETİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi ise e-ticaretin bölge ekonomisinde katalizör görevi görmesini amaçladıklarını söyleyerek “E-ticaret Türkiye’de %110 artış gösterirken bu bölgede çok daha fazla artış gösteriyor. ETİD olarak biz de bu bölgenin kalkınması, potansiyelinin kullanılması ve deprem yaralarının biran önce sarılabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Burada oluş sebebimiz de ETİD’e üye platformların sunduğu pek çok özel destek programını sizlere anlatmak.” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan sunumlarda Trendyol Direktörü Özkan Çokaygil “Trendyol Deprem Bölgesi Destek Programı ve Başarı Hikâyesi”, Heğsiburada Direktörü Ömer Ertüm “ Hepsiburada Deprem Bölgesi Destek Programı”, Mega Mercgant CEO’su Yaman Alpata “Yurtdışı Pazaryerlerinin Önemi”, Google Perakende ve Teknoloji Sektör Lideri Alpagut Çilingir “Sosyal Mecralar ile E-Ticaret”, Akdeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreter Y. Okan Şenel “E-İhracat Destek Programı”, Ideasoft Direktörü Zekeriya Ateş “E-Ticaret’te Kendi Sitemi Kurmalı mıyım?”, Horoz Lojistik Direktörü Utku Uymaz “E-Ticaret Lojistik Çözümleri”, Exporgin Kurucu Ortağı Mehmet Erdemi “E-İhracat Konsorsiyum Modeli’nin KOBİ’ler İçin Önemi”, HepsiJet Direktörü Onur Getir “E-Ticaret Lojistik Çözümleri” hakkında katılımcıları detaylıca bilgilendirdi.
Konferans sunumların ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Bir Yorum Bırakın